KEMIAN LABORATORIO 

 


Teemme kemian laboratorioissamme monipuolisia sisäilman puhtauteen ja esimerkiksi rakennusmateriaalien kuntoon liittyviä kvantitatiivisia ja kvalitatiivisia tutkimuksia herkillä, luotettavilla ja nykyaikaisilla laitteilla.

 

Kemialliset yhdisteet vaikuttavat paljon sisäilman laatuun. Määritämme sisäilman kemiallisen koostumuksen joko asiakkaan lähettämästä tai itse keräämästämme näytteestä (VVOC- ja VOC-analyysi). Määritämme myös erilaisten rakennusmateriaalien ja niissä mahdollisesti esiintyvien mikrobien vapauttamat yhdisteet (FLEC-analyysi). Lisäksi teemme BioVOC-mittauksia ihmisen uloshengitysilmasta. Rakennusmateriaaleista (esimerkiksi betoni, puu, maali, sauma-aineet) teemme haitta-aineanalyysejä kuten PAH-, PCB- sekä öljyhiilivety- ja raskasmetallianalyysejä.

 

Analyysituloksen lisäksi kerromme mahdollisuuksien mukaan asiakkaalle, ylittävätkö yhdisteiden pitoisuudet niille asetettuja raja- ja toimenpidearvoja, mistä yhdisteet ovat mahdollisesti peräisin ja viittaako tulos rakennuksen kosteusvaurioon tai muuhun epäpuhtauslähteeseen.

 

Mikäli sinulla on erityisiä analyysitarpeita tai kysymyksiä nykyisistä laboratoriopalveluistamme, tiedustelethan kemian laboratorion henkilökunnalta (ks. yhteystiedot).


 
 


Ositum Oy:n kemian laboratorion Vantaan toimipiste on akkreditoitu testauslaboratorio T261 (FINAS-akkreditointipalvelu, (SFS-EN ISO/IEC 17025:2017). Akkreditointi kattaa sisäilman VVOC- ja VOC-analyysin kokonaispitoisuuden (TVOC) sekä FLEC-analyysin ja -näytteenoton.

 

VVOC- ja VOC-analyyseillä on myös Ruokaviraston hyväksyntä asumisterveystutkimuksiin.

 

 

 

 

 

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla sivustolla, hyväksyt evästeiden tallentamisen laitteellesi. Lisätietoja