MIKROBIanalyysit

  

Kosteus- ja mikrobivaurioita esiintyy suomalaisissa kodeissa ja työpaikoilla. Merkkejä rakenteen kosteusvauriosta voivat olla mm. tummat laikut, maalin tai muun pintamateriaalin irtoaminen, näkyvä homekasvusto tai tunkkainen haju.

Tyypillisiä homealtistuksen aiheuttamia oireita ovat jatkuvat hengitystietulehdukset, silmien ja limakalvojen ärsytysoireet, päänsärky ja väsymys. Myös kuumeilua ja niveloireita voi esiintyä. Vakavimpien asuntojen sisäilmaan liittyvien oireiden takaa paljastuu usein kosteus- tai mikrobivaurio.

 

Herkkyys homeille vaihtelee ihmisten välillä ja siksi vain osa altistuneista saa oireita. Homeita ja muita mikrobeja on elinympäristössämme jatkuvasti pieniä määriä. Kohonneet pitoisuudet kosteusvauriohomeita eivät kuitenkaan kuulu terveelliseen sisäilmaan. Tiettyjä homelajeja esiintyy tyypillisesti kosteusvauriokohteissa. Näitä kutsutaan ns. kosteusvaurioindikaattoreiksi. 

 

 

bbbb 

 

Viljelymenetelmät
 

Viljelyanalyyseissä otetaan ilma-, materiaali-, ja pintapyyhintänäytteistä käyttäen seuraavia menetelmiä:

 

- Rakennusmateriaalien laimennosviljely

- Rakennusmateriaalien suoraviljely

- Andersen-ilmanäytteiden viljely

- Pintapyyhintänäytteiden viljely

 

Mikrobiviljelyn tulokset valmistuvat noin kahdessa viikossa. Opastamme näytteenotossa ja lainaamme tarvittaessa näytteenottoon tarvittavia laitteita. Mikrobinäytteiden kohdalla näytteen toimittaminen analyysiin mahdollisimman nopeasti on tärkeää. Tästä syystä näytteenotto kannattaa suorittaa siten, että näyte saadaan lähetettyä tai toimitettua mielellään jo samana päivänä. Näytteiden lähettämistä loppuviikosta tulee välttää, jotta näytteet eivät jää viikonlopun yli postiin tai lähettifirman toimitusjärjestelmään. 

 

20170126_122337_RichtoneHDR.jpg

Analyysipalveluista voi tiedustella lisätietoja:

 

 

010 425 2610

etunimi.sukunimi@ositum.fi  

 

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla sivustolla, hyväksyt evästeiden tallentamisen laitteellesi. Lisätietoja